Swing d.o.o.
informaticki inzenjering Antona Raspora 8
51410 Opatija
Hrvatska

tel: 051 603 099
fax: 051 718 181
gsm: 091 500 7141

 Zimmer Frei - programski paket namijenjen iznajmljivacima omogucuje potpuno samostalno vođenje iznajmljivanja.


Osnovne informacije:

Zimmer Frei je program koji iznajmljivacima omogucuje samostalno vođenje njegovih objekata. Program sadrži veci broj modula za udovoljavanje svim potrebama iznajmljivanja.

Modul za rezervacije omogucuje pregledno pracenje stanja popunjenosti vaših objekata putem tablica u boji, sa mogucnošcu objave rezervacija na Internetu.

Modul prijave omogucuje prijavu gostiju (također i putem Interneta), vođenje knjige gostiju, ispis knjige gostiju, obrasca za prijavu te potvrdu za gosta, pretraživanje te kasnije statistike po periodu, po zemljama, po apartmanima/sobama i sl.

Modul za obracun služi za obracun i izdavanje racuna gostu, u potpunosti je automatiziran pa je vrlo jednostavan za upotrebu. Gost dobiva originalni racun sa prikazanim svim stavkama, a iznos se može prikazati i u nekoj valuti.

Također vodi racuna i o vašim obvezama pa program sadrži modul za za automatski izracun i ispis svih potrebnih uplatnica (za porez na dohodak, boravišnu pristojbu, clanarinu tur. zajednici, osiguranje, komunalije...) kroz odabrani period.

Modul za izracun troškova prikazuje iznajmljivacu da li i kolike uvjete ima za ostvarivanje povrata poreza (po novom sistemu) kao posljedica ulaganja u vaše objekte. Prikazane su sve potrebne stavke te konacno, iznos koji se može ostvariti povratom poreza.

Modul za statistike
omogucava prikaz statistike za odabrani period koji vam prikazuje stanje, broj dolazaka, odlazaka i nocenja razvrstano po zemljama, po apartmanima/sobama, prikazuje prosjek boravka, popunjenost kapaciteta i slicno.

Program sadrži veci broj drugih modula kao što su adresar gostiju, cjenici, šifrarnici, moduli koji suže za parametrizaciju i detaljno podešavanje obracuna, printanja te servisne funkcije koje sadrže modul za izradu sigurnosnih kopija podataka (backup), modul za automatsko podešavanje programa za rad sa narednom godinom, te modul koji omogucava privremeni prelaz u neku prošlu godinu radi pregleda lista, ispisa specifikacija i slicno.

Program dolazi sa detaljnim uputstvima za korištenje koje sadrže uputstva za svaki modul, te sadrži kompletan opis zakona o iznajmljivanju (na jednostavnom, "ljudskom" jeziku) koji ce svima dobro doci za bolje upoznavanje pravila kod iznajmljivanja.Demonstracija programa:

Tvrtka Swing ne izdaje demo ili probne verzije programa Zimmer Frei.
No, pripremili smo za vas simulaciju programa, koja u svim prikazanim funkcijama izgleda jednako kao i sam program, pa možete na ovaj način vidjeti kako program izgleda i funkcionira.

Za pregled demonstracije programa "Zimmer Frei" molim kliknite ovdje.

Klikom na link otvorit ce se novi prozor za pregled demonstracije. Za pregled vam je potreban Macromedia Flash Player (najveci broj browsera vecima instaliranog). Ako nemate instaliran Flash Player na vašem racunalu, doticni ce se automatski preuzeti sa Interneta i tražiti od vas dozvolu za instalaciju. To može potrajati nekoliko minuta. Morate dozvoliti instalaciju i nakon toga cete moci pogledati demonstraciju.

Preporucljiva rezolucija monitora je 1024x768. Ukoliko imate podešenu nižu rezoluciju (800x600) donji dio okvira vjerovatno nece biti vidljiv. Prilikom pregleda demonstracije svakako povecajte prozor preko cijelog ekrana, ukoliko se ne uspije povecati automatski prilikom otvaranja.


Cijena i uvjeti prodaje:

Ako ste zainteresirani za program, možete nas kontaktirati tako da ispunite on-line obrazac i ostavite vaše podatke ili nas možete nazvati (stranica sa kontakt podacima se nalazi ovdje).


Registrirani korisnici - nadogradnje programa:

Zimmer Frei Update stranice koje vam omogucavaju besplatnu nadogradnju na najnoviju verziju programa nalaze se ovdje.